Ω Εξουσία!


Του Θ. Καρτερού (ΑΥΓΗ).

Ωραία! Ο ένας δεν το διάβασε καθόλου, η άλλη του έριξε μια ματιά γιατί δεν υπήρχε χρόνος, οι παράλλοι πρόλαβαν μόνο να το ξεφυλλίσουν. Και δεν μιλάμε για κάποιους καφενόβιους, αν υπάρχουν τέτοιοι στις μέρες μας, αλλά για υπουργούς που λύνουν και δένουν. Ούτε μιλάμε για κάποιο κείμενο ό,τι να ‘ναι, αλλά για το Μνημόνιο που κατέστρεψε και καταστρέφει ακόμα ζωές -και τη χώρα. Ε, δεν το μελέτησαν, ορισμένοι ούτε καν το διάβασαν, κι όμως το ψήφισαν γιατί είχαν εμπιστοσύνη στην ευφυΐα και στο πολιτικό ταλέντο του Παπανδρέου προφανώς.

Και σου έρχεται η ερώτηση -ρητορική βέβαια, γιατί σε ποιον να την κάνεις και ποιος να σου απαντήσει: Καλά ρε παιδιά, δεν το διαβάσατε, το ψηφίσατε, μας ξεσκίσατε στο διηνεκές όσο περνάει από το εξουσιαστικό χεράκι σας. Στα κανάλια τι βγαίνατε και υποστηρίζατε μετά πάθους ότι αυτό το κείμενο που δεν είχατε καν διαβάσει είναι μονόδρομος; Από πού το αγοράσατε τόσο θράσος, να λέτε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση; Και να πάρετε στο λαιμό σας όχι μόνο εκατομμύρια ανθρώπους και την Ελλάδα σούμπιτη, αλλά και τόσους εκλεκτούς εκπροσώπους της σοβαρής δημοσιογραφίας και της ακόμα σοβαρότερης καθηγεσίας, που μας πήραν τ’ αυτιά για μήνες -Μνημόνιο ή χάος;

Επιπολαιότητα, ελαφρότητα, κυνισμός -τώρα καταλογίζονται διάφορα στους μη μελετηρούς υπουργούς και βουλευτές. Μπορεί και να ισχύουν όλα αυτά και άλλα ακόμα χειρότερα, αλλά εκείνο που ξεγυμνώνεται μπροστά στα μάτια μας κακάσχημο και αποκρουστικό είναι η κατευθυντήρια αρχή του πολιτικού μας συστήματος: Η εξουσία για την εξουσία. Η εξουσία υπεράνω όλων. Αυτή η αρχή τους ώθησε να το ψηφίσουν το τρισκατάρατο -ο πανίσχυρος αρχηγός Γιώργος διέγραφε τότε όποιον έκανε έστω και κιχ κατά του Μνημονίου. Αυτή η αρχή επίσης τους ωθεί τώρα να στραφούν εναντίον του Μνημονίου, του Γιώργου και του εαυτού τους – ο σώζων εαυτόν σωθήτω, γιατί φάνηκαν πια τα χαΐρια αυτής της πολιτικής και έρχονται γιαούρτια.

Χειροκροτούσαν τον αρχηγό όταν έλεγε βλακείες για λεφτά που υπάρχουν, υπέγραφε Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα, δοκίμαζε τις συνταγές του ΔΝΤ στο κασίδη το κεφάλι. Τώρα μουντζώνουν με το ένα χέρι όσα χειροκροτούσαν, ενώ με το άλλο είναι έτοιμοι να ψηφίσουν χειρότερα. Ω εξουσία, πόσα εγκλήματα γίνονται για χατίρι σου!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s