Και άλλα πλήγματα για το χαράτσι στη ΔΕΗ!


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,

αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι είναι «ριζικά αντίθετο στην ποινικοποίηση της μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ)» καθώς «η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Λάθος τακτικές στην είσπραξη φόρων και τελών δεν μπορεί να θεραπεύονται με άστοχες επιθέσεις στο κοινωνικό σώμα».

Παράλληλα, κρίνει ότι «η έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος από πλευράς της διοίκησης της ΔΕΗ είναι τουλάχιστον άστοχη και ενισχύει την άποψη ότι δυστυχώς η επαφή μεταξύ κεντρικής διοίκησης και κοινωνίας έχει χαθεί».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ζητεί από την κυβέρνηση τη διακοπή οποιασδήποτε διαδικασίας καταλήγει στη διακοπή ρεύματος εξαιτίας της μη καταβολής του τέλους και την αποσύνδεση της πληρωμής από τη διακοπή ρεύματος. Ζητεί να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους οι ευάλωτες ομάδες, να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία όταν το εμβαδόν δεν ξεπερνά τα 80 τ.μ. και να διευκολυνθούν οι πολίτες με δόσεις.

Επιπλέον,

Επιστολή προς τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ απέστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στην οποία καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και για τη διακοπή ρεύματος σε πολίτες που αδυνατούν να καταβάλλουν το τέλος.

Στην επιστολή του προς τον Ευρωπαίο επίτροπο, ο Π. Τατούλης χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό το τέλος, γιατί παραβιάζονται και οι διατάξεις του Συντάγματος και των διεθνών συμφώνων που κατοχυρώνουν το σεβασμό της περιουσίας και της ιδιοκτησίας, καθώς επιβάλλονται υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία, είτε αυτή παράγει εισόδημα είτε όχι, οδηγώντας ουσιαστικά σε αποστέρησή της.

Επιπλέον αναφέρει ότι η ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε ανώνυμη εταιρεία όπως είναι η ΔΕΗ, παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών, καθώς και τη φορολογική ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας, ενώ επισημαίνει ότι γίνεται διπλή φορολόγηση του ίδιου αντικειμένου εντός του ίδιου έτους, πράγμα που απαγορεύεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s