Ένας, ίσον κανένας!


Της Ευγενίας Ηλιοπούλου.

Εννέα ή ώρα το βράδυ. Στην Πατησίων. Κείτονταν εκεί. Στην γωνία του δρόμου. Κοντά στο μικρό άλσος.

Οι περαστικοί δεν τον κοιτούσαν συνηθισμένοι με τους πρεζάκηδες που σωριάζονται στο δρόμο μετά που παίρνουν νοθευμένη ντρόγκα. Αδιάφοροι απέναντι σε ένα πρόβλημα που δεν τους αφορούσε. Άμεσα. Μετά από ώρα ο ψιλικατζής της γειτονιάς που παρατήρησε ότι ο άνθρωπος δεν έδινε σημάδια ζωής ανησύχησε και κάλεσε το 100. Ανέφερε ότι ο νεκρός έδειχνε ξένος. Τελικά ήρθαν δύο μοτοσικλετιστές. Τον ψάξανε στις τσέπες και βρήκαν ένα χιλιο διπλωμένο χαρτί. Ήταν η προσωρινή άδεια παραμονής .

Για περίπου δύο ώρες οι ένστολοι σταματούσαν τους μελαμψούς που περνούσαν τυχαία και τους ρωτούσαν αν τον ξέρουν ή αν μπορούν να δώσουν κάποια στοιχεία σχετικά με την οικογένεια του. Κάποιον να ειδοποιήσουνε. Για την απώλεια.

Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο φως. Με σκυμμένο κεφάλι και το σώμα του σε μία αφύσικη στάση ατένιζε τον κόσμο με τα θολά του μάτια. Παρέμεινε στηριγμένος στο πεζοδρόμιο, δίπλα από την είσοδο της πολυκατοικίας. Δεν κρύωνε πλέον και ούτε ζητούσε βοήθεια. Αιτία θανάτου; Ίσως η ντρόγκα, ίσως η αρρώστια, ίσως η πείνα .

Ποιος ήταν; Και ποιούς ενδιαφέρει τώρα που έφυγε;

Οι συγκεντρωμένοι περαστικοί τον κοιτούσαν με αμείωτη περιέργεια. Οι αλλοδαποί που ελέγχθηκαν προσπαθούσαν με φωνές διαμαρτυρίας, να αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν είχανε σχέση με το θύμα.

Ένας ίσον κανένας. Δεν ήταν διάσημος και ούτε πλούσιος. Σε μερικές ώρες όλοι θα τον ξεχάσουν. Κανένα από τα έγκριτα και αξιοσέβαστα ονόματα της δημοσιογραφίας δεν θα ασχοληθεί μαζί του. Στα βιβλία συμβάντων της Αστυνομίας θα αναφερθεί ένας θάνατος.

Και όλα θα τελειώσουν εκεί.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s