Ο κομπογιαννίτης γιατρός!


Της Ευγενίας Ηλιοπούλου.

   Είναι το παρατσούκλι που απέκτησαν, μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, οι περίφημοι εμπειρικοί γιατροί, που κατοικούσαν γύρω από τη χαράδρα του Βίκου, εξαιτίας των κόμβων – ριζών που χρησιμοποιούσαν για τις θεραπείες ή γιατί έδεναν τα βότανα στα μαντίλια τους σε σχήμα κόμπου. Γενικά όμως εννοούμε αυτόν που παριστάνει, με λίγες εμπειρικές γνώσεις τον γιατρό, χωρίς να ξέρει και να έχει σπουδάσει  και που εξαπατά τον ασθενή και τους συγγενείς του, παριστάνοντας ότι είναι ειδικός .

   Ως γιατρός και ως άνθρωπος έχω μεγάλα ερωτηματικά σε ότι αφορά στη πορεία της χώρας μας τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν ξέρω ούτε οικονομία και ούτε πως χειρίζεσαι κάποια θέματα ανάπτυξης και αποτελεσματικότητας μίας οικονομίας. Βλέπω όμως ότι η ελληνική οικονομία περνάει τις χειρότερες ημέρες από τον Τρικούπη με το περίφημο δυστυχώς πτωχεύσαμε μέχρι σήμερα. Οι λάθος χειρισμοί των κυβερνήσεων, σε συνδυασμό με την απεριόριστη απλοχεριά σε επιδόματα προνόμια και συντάξεις σκάψανε τον λάκκο στο οποίο θάψανε ακόμα ούσα ζωντανή. Και ο πιο ανίδεος έλληνας ξέρει ότι η οικονομία μας πάει από το κακό στο χειρότερο και ότι θυμίζει έναν ασθενή που νοσεί και στον οποίον δεν υπάρχει διάγνωση και κατ΄ επέκταση ούτε θεραπεία. Υπάρχουν ανησυχητικά συμπτώματα όπως ακρίβεια, πληθωρισμός, ανεργία και ανασφάλεια. Αλλιώς μας τα είπανε το 2009 και αλλιώς μας τα βρήκανε οι ξένοι «φίλοι» μας και το Δ.Ν.Τ.  Άλλες προδιαγραφές είχαμε και από την χαρά μας ανοίξαμε και σαμπάνιες, με την Ν.Δ, και άλλη είναι η πραγματικότητα και στον τάφο την πάνε με το ΠΑΣΟΚ. Νοσεί η Οικονομία και είναι  χίλιοταλαιπωρημένη από το ΕΣΥ μας και χίλιοπροβληματική  αφού μπήκε για μια απλή χειρουργική επέμβαση και ακόμα να βγει από το νοσοκομείο.  

Η τωρινή μας κυβέρνηση διατείνεται ότι δίνει μάχη για να σώσει την Ελλάδα μας αλλά θυμίζει έναν κομπογιαννίτη γιατρό. Έναν που παριστάνει τον γιατρό και τον γνωστή του αντικειμένου αλλά που ούτε διάγνωση έχει και ούτε θεραπεία. Έναν που δυσκολεύεται να δώσει λύση αλλά ντρέπεται να το αναγνωρίσει. Κάνει σπασμωδικές κινήσεις, μετράει και ξανα μετράει τα κουκιά βλέπει ότι δεν βγαίνουν και όμως επιμένει ότι θα «θεραπεύσει» τον ασθενή. Επιμένει ότι έχει διάγνωση ενώ δεν έχει και πιστεύει ότι θα βρει την καλύτερη θεραπεία (6η δόση δανείου) και η επιμήκυνση του δανείου ενώ είναι μία προσωρινή λύση. Σαν τον κομπογιαννίτη γιατρό που επιμένει ότι σε σώζει αλλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Και σαν να μην φτάνει αυτό σου λέει ότι δεν τον νοιάζει ότι θα ταπεινωθεί, δια του στόματος του κυρίου Βενιζέλου, φτάνει να σωθεί η οικονομία μας. Πολύ φοβάμαι και δεν είμαι η μόνη, ότι η επέμβαση θα έχει επιτυχία αλλά ο ασθενής θα πεθάνει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s