Και παχύδερμα και σκιτζήδες!


Του Θ. Καρτερού (ΑΥΓΗ).

Επιτέλους κι ένα πάρτι εν μέσω του ζόφου που μας περιβάλλει και μας στοιχειώνει. Έλαβε χώρα χθες στο Χρηματιστήριο, όπου ο από καιρό καθηλωμένος κάτω από τις 1.000 μονάδες δείκτης έκανε ένα τίναγμα προς τα πάνω, όπως συμβαίνει κάποτε σε κείνα τα θλιβερά διαγράμματα ασθενών σε κώμα, και ξεπέρασε το ψυχολογικό λεγόμενο όριο. Χάρη στην ένεση αισιοδοξίας και την ευκαιρία κερδοσκοπίας που αποτέλεσε η συνένωση της Eurobank με την Alpha.

Ωραία λοιπόν και βρήκαμε να λέμε. Ωραία και τα 500 εκατομμύρια που θα ρίξει ο Χρυσοχοΐδης στην αγορά, μπας και δημιουργηθεί κάποιο τίναγμα και στο διάγραμμα των μικρομεσαίων σε κώμα. Ωραία και τα αυθαίρετα που θα νομιμοποιηθούν, έστω κι αν υπάρχουν μερικές ασάφειες ακόμα – θα τη βρουν την άκρη όσοι στηρίζουν νομικά τις μεταρρυθμίσεις του είδους. Άντε να πούμε ωραία και για την υπόσχεση του Βενιζέλου να την ξαναδεί την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αφού θα έχει περάσει βέβαια η τουριστική περίοδος.

Τι αλλάζει με όλα αυτά στο σήμερα και στο αύριο, το δικό μας και της χώρας; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα βάρβαρα εκκαθαριστικά της εφορίας, τις βάρβαρες αναδρομικές προκαταβολές φόρου με βάση το νέο αφορολόγητο, τη βάρβαρη επέλαση του πετρελαίου που πλησιάζει; Πώς διάολο το έλλειμμα που πλησιάζει το 11% θα κατέβει στο εφτά και κάτι τοις εκατό που έχει προϋπολογιστεί; Πώς στο Θεό σας η ύφεση που τρέχει στο 5% και κατά πολλούς θα ξεπεράσει το 6% θα γίνει δυνατό να τιθασευτεί; Και πώς τέλος πάντων και ποιος θα τολμήσει να πει στον Παπανδρέου να σταματήσει τις παπάρες περί Ελλάδας που αλλάζει με τις οποίες μας πήρε τα αυτιά όλο το καλοκαίρι;

Δεν πάμε καλά. Όποιος δεν θέλει να ζει με αυταπάτες ξέρει ότι έρχεται για τους περισσότερους από μας ο πιο δύσκολος χειμώνας των τελευταίων χρόνων. Και υπεύθυνη είναι η βλακώδης, προτεσταντική, κτηνωδώς αδιάφορη για τους ανθρώπους και τερατωδώς καταστροφική για την οικονομία συνταγή των Μνημονίων. Αυτοί οι άθλιοι εκτός Ελλάδας που την παρασκεύασαν και οι αθλιότεροι δικοί μας που την επέβαλαν, εκτός από ορκισμένοι ανθρωποφάγοι, αποδεικνύονται και εντελώς σκιτζήδες και ανίκανοι.

Ύστερα τους φταίνε τα γιαούρτια, το Σύνταγμα και οι ταξιτζήδες. Ουστ, ηλίθια παχύδερμα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s