Για τον Λεωνίδα Κύρκο…


Η θλίψη που νοιώθεις όταν ένας Μεγάλος Άνθρωπος, – στην προσφορά και στην σκέψη του –

φεύγει, έστω και πλήρης ημερών, είναι μεγάλη.

Όμως στην περίπτωση του Λεωνίδα Κύρκου με τρώει το σαράκι και μιάς άλλης θλίψης, των Μεγάλων Ανθρώπων που φεύγουν αλλά η απόκλισή τους από αυτά που πίστευες ότι πιστεύουν σου φένουν στο μυαλό την φράση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Ναι, ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο μεγάλος Αγωνιστής, ο Τρυφερός Άνθρωπος της Αριστεράς, ο Ανιδιοτελής Αριστερός όμως τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν μακριά από μένα και αυτά που πίστευα εξ αιτίας του.

Και δεν μπορώ να ξεχάσω

– την στάση του απέναντι στην νεολαία του Δεκέμβρη της εξέγερσης και τις νουθεσίες του (;) στα «τσογλάνια»…

– την στάση του απέναντι στον Α. Τσίπρα, εκλεγμένο πρόεδρο του ΣΥΝ στον οποίο και αυτός ανήκε, αποκαλώντας τον «σχολιαρόπαιδο» και «οπαδό της αναρχίας», συμπλέοντας με τον Πάγκαλο…

– την φράση του «τώρα έχουμε την δική μας Αριστερά» με αφορμή την ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ. από τον Φ. Κουβέλη, λες και η Αριστερά ανήκει σε κάποιον συγκεκριμένα και παραδίδεται με δαχτυλίδια και οφίτσια…

Αυτά δεν μπορώ να τα ξεχάσω και κάνουν την θλίψη μου ακόμα μεγαλύτερη που δεν μπορώ να του τα συγχωρήσω, γιατί αυτές οι παρεμβάσεις του ήταν καρφιά στον σταυρό που σήκωνε η Αριστερά σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους που είχε ανάγκη από Ενότητα και Δύναμη,όταν όλα τα κόμματα ήθελαν να την ξεσχίσουν.

Όμως τον καταλαβαίνω, όπως καταλαβαίνω όλους εκείνους που με παλιά εργαλεία και παλιά λογική προσπαθούν να κάνουν πολιτική, να εξηγήσουν έναν κόσμο που μεταβάλλεται με απίστευτη ταχύτητα, που αδυνατούν να καταλάβουν την διαλεκτική σχέση που «κυβερνάει» τον κόσμο, που είναι ανήμποροι να δεχτούν το Καινούριο που είναι και Διαφορετικό.

Δεν θέλω να γράψω άλλα,

στο καλό Σύντροφε.

Στ. Παπαματθαίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s