Κέρασμα, φαρμάκι!


Της Ευγενίας Ηλιοπούλου.

Ήταν στο Εφετείο. Στην Αλεξάνδρας στο Δικαστικό Μέγαρο. Περίμενε να έρθει η σειρά της εκδίκασης της υπόθεσης του.

Ποιά δίκη του;

Σχεδόν τριάντα χρόνια εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο ευσυνείδητα και με μεγάλες προσωπικές απώλειες. Χωρίς καμία αδικαιολόγητη απουσία σε ένα τμήμα δύσκολο με πολλά προβλήματα. Στους διαδρόμους του νοσοκομείου και κοντά στους ασθενείς του. Έχει πάθει και το έμφραγμα και είδε και έπαθε για να ξεμπλέξει από τις επιπλοκές του.

Έμπλεξε σε μία περίφημη δίκη δύο αθλητών ενώ δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα και ούτε εισαγωγή τους είχε κάνει. Απλώς όταν χρειάστηκε να πάρει θέση για μία επιπλοκή, ακολούθησε τους κανόνες της ιατρικής και επέμεινε να τους κρατήσει υπό παρακολούθηση, στην κλινική παρά να δώσει εξιτήριο. Πονεμένη  και με απίθανες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις ιστορία που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 7 χρόνια και άκρη δεν βγάζει. Οι φίλοι του πλέον τον πειράζουν λέγοντας του ότι θα του στείλουνε γλυκά στον Κορυδαλλό. Πάει  κάθε δέκα μήνες και πέφτει πάλι σε αναβολή. Από αναβολή σε αναβολή γέρασε και άσπρισαν τα μαλλιά του και ακόμα να ξεμπλέξει. Όταν έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη δεν φανταζόταν πόσο πολύ θα μπλέξει με την Νέμεσις.

Περιμένοντας για την σειρά του είπε να κεράσει τον δικηγόρο του στο κυλικείο του Εφετείου. Πήρε 3 καφέδες (δύο ελληνικούς και ένα εσπρέσο) και τρις φρέσκους χυμούς πορτοκάλι. Υποτίθεται ότι ήταν από φρέσκο πορτοκάλι. Κάποιος τους βάφτισε χυμούς που έτσι ζεστούς και άχαρα σερβιρισμένους ήταν για πέταμα όχι για να τους καταναλώσεις. Όταν πήγε να πληρώσει άκουσε μια  τιμή που κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό: 26 ευρώ και μάλιστα χωρίς απόδειξη. Κοίταξε καλά την υπάλληλο, ξανακοίταξε την παρέα του και το βρισίδι έμεινε μόνο στο μυαλό του. Με δυσκολία ρώτησε γιατί είναι τόσο ακριβά και η απάντηση που πήρε ήταν ότι είναι δημόσια υπηρεσία και τόσο κοστολογούνται εκεί στο Εφετείο. Συγκράτησε τα νεύρα του επειδή ήταν κέρασμα και δεν ήθελε να δείξει καρμίρης. Η αγανάκτηση τον έπνιγε σαν ένας μεγάλος κόμπος στο λαιμό. Το κέρασμα, λόγω ανάγκης αναμονής και δίψας του είχε βγει φαρμάκι. Χολή σκέτη! Που να πάει και σε ποιόν  να διαμαρτυρηθεί;

Ήξερε μέχρι τώρα ότι υπάρχουν τα βαπορίσια, τα υπερτιμημένα τρόφιμα και ποτά. Είχε ζήσει τα «αεροπορικά» – τα πανάκριβα σάντουιτς εκεί στο Ελ. Βενιζέλος – αλλά και στο Εφετείο; Ναι η Ελλάδα φημίζεται ότι «πουλάει» τους ακριβότερους καφέδες αλλά όχι και έτσι!

Νοιώθει νομοταγής βλάκας με περικεφαλαία. Στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης αδικήθηκε τόσο ως πολίτης αλλά  και ως πελάτης…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s