Προαποφασισμένο ξεπούλημα!!!


Από την «Ελευθεροτυπία» το ρεπορτάζ:

«Ενδεικτικό των σχεδιασμών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ότι σύμφωνα με τον Γ. Μανιάτη «επιδιώκεται η εκμίσθωση από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου πάνω από 10 χώρων, που θα αποτελέσουν βάση ισάριθμων επενδύσεων στο μεταλλευτικό τομέα».

Ηδη η αρμόδια επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί από τον Ιανουάριο του 2011, ώστε να αξιολογήσει την αξία των αποθεμάτων του ορυκτού πλούτου της χώρας, έχει ολοκληρώσει την καταγραφή σε 30 από τους 100 μεταλλευτικούς χώρους του Δημοσίου σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η συνολική αξία των αποθεμάτων των ορυκτών που εξετάζονται από την επιτροπή ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ και εντοπίζονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπως σε Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική κ.α.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης είχε αναφερθεί σε πρόσφατη μελέτη του ΙΓΜΕ, σύμφωνα με την οποία έχουν εντοπιστεί 450 τόνοι χρυσού στη βόρεια Ελλάδα, συνολικής τρέχουσας αξίας 18 δισ. ευρώ.

Ο Γ. Μανιάτης επικαλέστηκε την ίδια μελέτη αναφέροντας ότι η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων του υπεδάφους της χώρας είναι τα 28 δισ. ευρώ, με βάση τις τρέχουσες τιμές του χρηματιστηρίου μετάλλων του Λονδίνου.

Ειδικά για τις επενδύσεις εξόρυξης χρυσού, όπου εντοπίζονται και το εντονότερο επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην έναρξη των επενδύσεων (εκκρεμεί η αξιολόγηση για την έγκριση ή μη των φακέλων για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής του ομίλου Μπόμπολα και της «Χρυσωρυχεία Θράκης» στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης), απάντησε ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα συντονισμού για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών μελετών.

>> Δεν πα να κοπανιώμαστε εμείς, αυτοί έχουν ήδη δρομολογήσει τις εξορύξεις και μάλιστα Fust truck..

Μπεκάτε σκύλοι, εξορύξτε!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s