Αδιέξοδος…


Της Ευγενίας Ηλιοπούλου.

Η πολιτική του ΔΝΤ μας επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι σαν χώρα και σαν λαός βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Οι δηλωμένοι «φίλοι» της Ελλάδας το μόνο που κάνανε, ενώ ξέρανε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο, ήταν να μας σπρώξουν να πνιγούμε. Να αλλάξουνε τους όρους δανεισμού σε επίπεδο τοκογλυφικό και να μας χλευάζουν. Η κυρία Μέρκελ με την ειρωνεία και την κυνικότητα της είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ακούγοντας την αναρωτιέσαι αν η Siemens και το σκάνδαλο με τα  υποβρύχια  μήπως δεν ήταν γερμανικά αλλά  από τον Άρη!

Οποιονδήποτε να ρωτήσεις, για το μέλλον της χώρας, θα σου απαντήσει  ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα να ανταποκριθούμε στις δόσεις και στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην Δ.Ν.Τ. Οι διάφορες αξιολογήσεις που γίνονται, για την πορεία της οικονομίας μας, ποτέ δεν θα μας βγούνε σε καλό. Άλλωστε δίνουν την εντύπωση ότι ετοιμάζουν το έδαφος για καινούργια χρέη. Χρωστάμε από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και οι κυβερνήσεις που ήρθαν και φύγανε το μόνο που έκαναν ήταν να θυσιάσουν τα πάντα για να ξαναβγούνε. Ενέδωσαν στην οικονομική διαφθορά, πουλήσανε τα πάντα, διαιώνισαν τα  ρουσφέτια και έτσι βύθισαν την χώρα σε μεγαλύτερα χρέη.

Εδώ και χρόνια ακούω για χρέη και έλλειψη προοπτικής. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που περνάει δύσκολα. Καθημερινά αντικρίζω περιοχές της Αθήνας που έχουν ερημώσει. Δεν υπάρχει έλληνας που να μην έχει ζήσει από κοντά τι σημαίνει κρίση. Ως φορολογούμενη και νομότυπη κάτοικος αυτής της χώρας αναρωτιέμαι πως θα βγούμε από αυτό το χάλι. Είμαι πρόθυμη να συμμετάσχω στον αγώνα της κυβέρνησης. Αγαπάω την χώρα μου και είμαι έτοιμη να θυσιαστώ για να σωθεί αλλά απαιτώ να μην είμαι η μόνη που θα μπει στον κόπο. Να βρεθούνε δίπλα μου και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων και επαγγελμάτων. Συμβιβάστηκα με τις περικοπές στο μισθό μου και στο ασφαλιστικό μου καθεστώς. Είμαι πρόθυμη να εργαστώ μέχρι τα βαθιά γεράματα αλλά απαιτώ στο ίδιο πακέτο περικοπών να μπούνε και οι εύποροι κάτοικοι αυτής της χώρας.

Αναρωτιέμαι ποιες είναι οι περικοπές που έχουνε γίνει στους βουλευτές μας. Είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα πόσο νοιάζονται για το λαό. Για το καλό της χώρας θα το κάνουνε! Θέλω να δω να εφαρμοστούν οι νόμοι σε όλους μας και όχι επιλεκτικά στους μικρομεσαίους και τους πολιτικά και οικονομικά ανήμπορους. Θέλω να φτάσουν στα δικαστήρια αυτοί που κλέψανε. Θέλω να επιβληθούν ποινές και να πάνε φυλακή αυτοί που  εκμεταλλεύτηκαν  τις καταστάσεις. Βαρέθηκα να ακούσω ότι υπάρχουν τόσοι παρανομούντες και να μην πάει κανένας πίσω από τα κάγκελα. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, σαν λαός και σαν κράτος, αλλά έχουμε την δυνατότητα να βγούμε. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει την ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος και της νομιμότητας. Να απαιτήσει θυσίες από όλους και όχι από μερικούς. Οι νόμοι να εφαρμοστούν σε όλους. Να λειτουργήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός όλων των υπηρεσιών και οι κλέφτες να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Μόνο τότε θα συμφωνήσει ο λαός και θα συμφωνήσει με τα μέτρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s