Ο κλέφτης και ο ψεύτης…


τον πρώτο χρόνο χαίρονται:

Το ΔΝΤ «κάρφωσε» με τον τρόπο του την ελληνική κυβέρνηση ότι ήταν εκείνη που σχεδίασε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Μόνο που στην περίπτωση της ΠΑΣΟΚάρας ούτε δυό μέρες…

Ας ξαναδούμε την ξεφτύλα τους:

και ας δούμε ποιά είναι η αλήθεια από το ίδιο το Μνημόνιο:

Σε επικοινωνιακές κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης αποδίδουν Βρυξέλλες και Ουάσικτον τις «αντιδράσεις» της κυβέρνησης για το ύφος των αποκρατικοποιήσεων. Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του ΔΝΤ, που μετείχε στη διαδικασία και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την τρόικα από την πρώτη στιγμή, αναφέρει ότι οι όροι είναι ξεκάθαροι ως προς την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας και πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Όταν η τρόικα μας καλεί να πουλήσουμε (χαρίσουμε) τα πάντα – και μάλιστα επιχειρεί να προκαταλάβει τον τρόπο και το αντικείμενο των πωλήσεων προειδοποιώντας ακόμη και για τη διαφάνεια στη διαδικασία του ξεπουλήματος – δεν το κάνει ως… σύμβουλος, αλλά ως αντισυμβαλλόμενος και δικαιούχος.

Οι δανειστές έχουν το ελεύθερο να κατασχέσουν, να αγοράσουν (σε οποιεσδήποτε τιμές), να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν την κρατική περιουσία, όταν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ξεπληρώσει το δάνειο που έχει λάβει. Και δυστυχώς, λόγω της εμπλοκής με τη βοήθεια της Ε.Ε. προς τη χώρα μας (που αποκαλύψαμε στο προηγούμενο φύλλο), η Ελλάδα βαδίζει προς αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, λοιπόν, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης των 110 δισ. ευρώ από τον «μηχανισμό», υπέγραψε, μεταξύ πολλών άλλων, τα εξής, στο άρθρο 14, παρ. 5:

«Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στον βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Η εν λόγω παράγραφος υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών και… δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή.
Δεδομένου λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι ευάλωτη και καθόλου δύσκολο να βρεθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της, ένα ακόμη εκβιαστικό χαρτί που έχει στα χέρια της η τρόικα είναι η δυνατότητα της να καταγγείλει τη σύμβαση δανεισμού.
Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 8, οι δανειστές (Ε.Ε. και ΔΝΤ) μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση και να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο μαζί με τους μέχρι τότε τόκους.

Λόγοι καταγγελίας της σύμβασης, μεταξύ άλλων, είναι:

• Η αδυναμία της Ελλάδας να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό σε κάποιον από τους δανειστές.

• Η αδυναμία τήρησης υποχρεώσεων που απορρέουν από τις προβλέψεις του μνημονίου.

• Τυχόν παράνομες ή παραπλανητικές ενέργειες των ελληνικών αρχών.

Επιπλέον στο αναλυτικό κείμενο των χιλίων σελίδων γίνεται σαφής καταγραφή των φιλέτων που οι δανειστές ήθελαν να μπουν στη λίστα. Μέσα σε αυτήν υπάρχουν όχι μόνο νησιά και βραχονησίδες, αλλά και η προοπτική εξόρυξης φυσικού πλούτου! Πώς, λοιπόν, η κυβέρνηση, δεμένη με τέτοιους όρους, μπορεί να πει όχι στους τροϊκανούς; Με το δίκιο τους χαμογελούν ειρωνικά όταν ακούνε τους λεονταρισμούς εσωτερικής κατανάλωσης…

Άρα ή δεν ήξεραν τι υπέγραφαν  και οι ΠΑΟΣΟΚοβολευτές δεν ήξεραν τι ψήφιζαν

ή μας δουλεύουν όλοι μαζί χοντρό γαζί!!!

Ο χρόνος τους λιγοστεύει γιατί πολύ απλά κανείς πια δεν τους πιστεύει!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s