Fiat voluntas tua


Της Ευγενίας Ηλιοπούλου.

Fiat voluntas tua =  γενηθήτω το θέλημα σου(Ματθ.6.10)

Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μονίμως, από την πρώτη στιγμή που γεννιούνται  και μέχρι να πεθάνουν,  προβλήματα. Δεν είναι γκαντέμηδες αλλά γράφουν την δική τους ιστορία. Τίποτα δεν τους πάει καλά. Οι τσέπες τους έχουνε πολλές τρύπες και τα λεφτά δεν γεμίσουν τα πορτοφόλια τους. Μονίμως άφραγκοι και άτυχοι. Και μία ατυχία να τους κυνηγά. Είναι η κάρμα τους είναι το κακό ριζικό τους; Ποιός να τους απαντήσει; Το σίγουρο είναι ότι η ζωή τους βάζει σε δοκιμασίες και καλούνται να δώσουν εξετάσεις. Ποιότητας, χαρακτήρα, αντοχής; Μερικοί κλαίνε άλλοι γελάνε.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένο το κακό και δεν αντιδράνε. Αυτή είναι η μοίρα τους και δεν θα την αλλάξουν. Ξέρουν ότι την στιγμή που είσαι μικρός και ασήμαντος  δεν μπορείς να αλλάξεις την ρώτα της ζωής σου. Άλλωστε είναι πιο εύκολα να την ελέγξεις παρά να την καταργείς. Άλλοι  δεν δέχονται  και δεν πιστεύουν στην κακή τους μοίρα. Επαναστατούν επειδή πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα. Μάταια προσπάθεια, πατάνε από μία αποτυχία στην άλλη, οι κακουχίες τους βασανίζουν και τελικά πέφτουν αλλά τουλάχιστον έχουν την ικανοποίηση ότι προσπάθησαν.

Αναλύοντας τις δύο αντιδράσεις και αξιολογώντας τις προσπάθειες αποδοχής ή αντίστασης ανακαλύπτεις ότι η απειλή της γκαντεμιάς είναι άυλη και αόρατη. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει η άτυχη μοίρα σου πως θα καταλάβεις ότι κάτι πάει στραβά; Τί θα σε οδηγήσει να πιστέψεις ότι σε περιμένει στην γωνία; Όμως η επανάληψη των ατυχιών, η συχνότητα τους (μόνο σε σένα ενώ ο διπλανός σου ότι πιάνει γίνεται χρυσός)  και η κακή έκβαση όλων των καταστάσεων που σχετίζονται με σένα και την οικογένεια σου, θα σε ωθήσει στην μοιρολατρία .Ίσως και  προς το δρόμο του Θεού. Να μάθεις να δέχεσαι τις ατυχίες περιμένοντας την ζωή μετά το θάνατο. Να εναποθέτεις τις ελπίδες σου  στο μέλλον σκύβοντας το κεφάλι. Άλαλος να αποδεχτείς ότι είσαι ένα μικρό και ασήμαντο μυρμηγκάκι που γεννήθηκες για να υποφέρεις και να πεθάνεις στην ψάθα. Ο Θεός ήθελε να σε τιμωρήσει για τις αμαρτίες σου τις γνωστές και τις άγνωστες. Μοίρασε υγεία, χαρά και πλούτη  παντού αλλά από το κομμάτι που σου αναλογούσε δεν έμεινε τίποτα. Γενηθήτω το θέλημά του. Κάποιος παίζει μαζί σου. Τώρα είναι ο Θεός, η κοινωνία το κράτος ή είναι ο ίδιος ο κακός εαυτός σου που έκανε λάθος επιλογές. Δεν αξιοποίησες τις ευκαιρίες που σου δόθηκαν και δεν κατάλαβες τι σου συμφέρει. Εσύ φταις για την τύχη σου!.

Αν είσαι αριστερός σαφώς και δεν θα περιορίσεις την  θεωρεία σου στην μοιρολατρία και θα καταπολεμήσεις τις ατυχίες. Δεν θα πτοηθείς με την πρώτη ήττα. Δεν θα σε καταβάλουν οι κακουχίες. Η ζωή είναι δικιά σου και στο χέρι σου είναι να πολεμήσεις. Θα ενοχληθείς που δεν είσαι ο εκλεκτός του Θεού αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι στην πράξη η ζωή δεν είναι παράδεισος. Η ζωή αξίζει να την ζήσεις και η ομορφιά της σχετίζεται με τις δυσκολίες της.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s