Όπως στην κατοχή…


Από το tvxs.gr

Κοσμήματα, σκεύη και ρολόγια για αντιμετώπιση της κρίσης

Χαμηλότοκα δάνεια με ενέχυρο αντικειμένων προσφέρει από την ίδρυσή του το Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο, το οποίο λόγω οικονομικής κρίσης, αποτελεί διέξοδο για ολοένα περισσότερο κόσμο. Οι πολίτες αφήνουν χρυσά κοσμήματα, χρυσαφικά με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, αργυρά σκεύη και ρολόγια χρυσά ή επώνυμης μάρκας και παίρνουν χρήματα τα οποία ανταποκρίνονται στο ένα δέκατο ή ένα όγδοο της αξίας της αρχικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι τα ποσά δανειοδότησης δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, το ετήσιο επιτόκιο δανεισμού είναι 6%, ενώ ο οφειλέτης επιβαρύνεται με έξοδα φύλαξης (4% επί του ποσοστού εκτίμησης) και επιπλέον ΦΠΑ επί του ποσού των εξόδων.

Τα δάνεια συνάπτονται για τρεις μήνες με την παρέλευση των οποίων ο δανειζόμενος μπορεί είτε να εξοφλήσει το ποσό και να πάρει πίσω τα αντικείμενά του είτε να το ανανεώσει για τρεις ακόμη μήνες. Μετά το διάστημα αυτό τα ενεχυριασθέντα αντικείμενα εκποιούνται σε δημόσιους πλειστηριασμούς.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, σημειώνεται, τέλος, ότι οι πολίτες οι οποίοι απευθύνονται στις υπηρεσίες του ενεχυροδανειστηρίου δεν είναι πλέον μόνο χαμηλοσυνταξιούχοι, ηλικιωμένοι οι εργάτες. Το ποσοστό των καλοντυμένων μεσηλίκων και των νεαρών ζευγαριών που καταφεύγουν σε αυτό ολοένα και αυξάνεται…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s